Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Μοσχάρι Σούπα με Γρήγορο Τυρένιο Σκορδόψωμο / Beef Soup with Quick Cheesy Garlic Bread

 



Δεν ξέρω για σας αλλά αυτός ο κρύος καιρός με κάνει να λαχταρώ μια νόστιμη σούπα. Αυτή η σούπα λαχανικών με μοσχάρι είναι ένα τέλειο αντίδοτο για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Λατρεύω τα τρυφερά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, τα οποία προσφέρουν αυτή την παρηγορητική αίσθηση σε αυτό το ζεστό πιάτο. 

Είναι τόσο απλή στην προετοιμασία, μπορείτε να την μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας και να την έχετε στο τραπέζι σας σε 35 λεπτά. 

Μου αρέσουν οι σούπες με κρέας το χειμώνα, νομίζω είναι τόσο θρεπτικές και υγιεινές! 

Μια πλούσια σούπα με μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μπουκιές με πατάτες και λαχανικά νομίζω είναι η επιτομή ενός χειμωνιάτικου πιάτου, πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται με ένα λαχταριστό τυρένιο σκορδόψωμο στο πλάι. 

Νομίζω ότι κι εσείς λατρεύετε αυτού του είδους τα φαγητά, απολαμβάνοντας τα καθώς βλέπετε από το παράθυρο το χιόνι να πέφτει. 

Μοσχάρι Σούπα με  Γρήγορο Τυρένιο Σκορδόψωμο / Beef Soup with Quick Cheesy Garlic Bread


Υλικά 

2 λίτρα νερό 

1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι ή άλλο τρυφερό κρέας

4 καρότα 

2 κρεμμύδια

2 κλωνάρια σέλερυ

4 πατάτες 

1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο 

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 

Αλάτι 

Μαύρο πιπέρι 

Λίγο ελαιόλαδο 



Γρήγορο σκορδόψωμο 

1 καρβέλι ψωμί μακρόστενο 30 cm μήκος περίπου 

100 γρ βούτυρο λιωμένο 

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

200-250 γρ τυρί μοτσαρέλα τριμμένο 



Δημιουργία 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας βάζουμε το νερό και το κρέας κομμένο σε μεγάλες μπουκιές. Αφήνουμε να πάρει βράση και αφαιρούμε όλο τον αφρό που θα σχηματιστεί. 

Όταν το νερό είναι καθαρό κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά όταν ανέβει η βαλβίδα. Εάν μαγειρεύουμε σε απλή κατσαρόλα αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στην συνέχεια ανοίγουμε την χύτρα ή την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σέλερυ χοντροκομμένο, τα καρότα, τις πατάτες σε κομμάτια, το ρύζι, τα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. 

Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή στην κατσαρόλα για μισή ώρα ακόμα.

Για το γρήγορο σκορδόψωμο 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC.

Ανακατεύουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το αλάτι. 

Κόβουμε το ψωμί στα μισά οριζόντια. 

Απλώνουμε παντού στις κομμένες επιφάνειες το βούτυρο σκόρδου. 


Ψήνουμε 20 λεπτά έως ότου το ψωμί να είναι λίγο τραγανό στις άκρες. 


Αυξάνουμε τον φούρνο στους 200οC, γεμίζουμε με το τυρί όλη την επιφάνεια τους και ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. 

Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστό δίπλα στην ζεστή κρεατόσουπα. 






1 σχόλιο:

  1. Το καλύτερο χειμωνιάτικο φαγητό! Ότι πρέπει για τις κρύες μέρες που έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή