Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Κέικ Αμβούργου


Συνταγή που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο!
Η συνταγή υπήρχε φυλαγμένη σε ένα τεφτέρι εδώ και χρόνια, την είχα δοκιμάσει πολύ παλιά και έκτοτε την σκεφτόμουν συχνά, αλλά δεν έτυχε να την ξαναφτιάξω.
Τις προάλλες όμως, είπα πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και πρέπει επιτέλους να δοκιμάσω αυτό το κέικ ξανά.
Πόσο καλά έκανα!! Είχα ξεχάσει την αίσθηση αυτού του ζουμερού κέικ με την ελαφρώς λιωμένη σοκολάτα και το τραγανό ψημένο αμύγδαλο στην κορυφή!
Κι αφού το ξαναθυμήθηκα είναι σίγουρο πλέον πως θα το γεύομαι συχνά.
Κέικ Αμβούργου


Υλικά
2.1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
1 βανίλια
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
Σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1.1/2 κούπα νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Δημιουργία
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Στο μπολ του μίξερ κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Συνεχίζοντας το κτύπημα, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις ώσπου να τελειώσει και να πάρουμε ένα μείγμα αφράτο, σχετικά σφιχτό.

Αδειάζουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 28-30 εκατοστών.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια εδώ κι εκεί την σοκολάτα και την πατάμε με την παλάμη μας να βυθιστεί στην ζύμη.

Πασπαλίζουμε ολόκληρη την επιφάνεια με τα αμύγδαλα και ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ βράζουμε πέντε λεπτά τα υλικά για το σιρόπι.
Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια, τοποθετούμε σε μια πιατέλα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Διατηρούμε το γλυκό σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη για να μην μας στεγνώσει.

12 σχόλια:

  1. Yeap!! Έχω ακούσει και έχω φάει από αυτό το θεϊκό κέικ! Θυμάμαι πως ήταν καλό αλλά μάλλον θα πρέπει να το ξαναφάω για να τονώσω την μνήμη μου!Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει! πρέπει! οπωσδήποτε να τονώσεις την μνήμη! Είναι υπέροχο!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Φαίνεται υπέροχο! Και έχω είχα στο τεφτέρι μου μια συνταγή με το όνομα αυτό, τώρα με έβαλες σε πειρασμό!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σιροπιαστό και γ'αυτό φανταστικό, να το φτιάξεις Αγγελική!

      Διαγραφή
  3. Πόσα χρόνια πίσω με έφερες, κάποτε το έφτιαχνα συνέχεια!!!
    Υπέροχο Μαράκι!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να αρχίσεις να το φτιάχνεις ξανά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Δεν το ειχα ακουστά... κοιτα τι φτιάχνουν στον Αμβούργο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται πεντανόστιμο! Μου αρέσει η τραγανή του επικάλυψη!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επικάλυψη μαζί με το σιρόπι είναι όλα τα λεφτά!

      Διαγραφή
  6. Αγαπητή Μari καλλιεργω και εγώ αρωνιες,φτιάχνω λικερ αλλά γλυκό κουταλιού δεν έχω ακούσει. Σε σένα διάβασα,στα γλυκά σου.Δεν ξέρω πως γίνεται, ευχαριστώ! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Λία η αρώνια είναι κι αυτή ένα φρούτο κι αφού όλα τα φρούτα γίνονται γλυκό κουταλιού γιατί να μην μπορεί να γίνει και αυτή; Πάντα βέβαια με την δική μας φαντασία και δημιουργικότητα!!

      Διαγραφή