Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Σπιτικό Παγωτό Σοκολάτα /Homemade Chocolate Ice Cream


Καλοκαιράκι και πολύ ζέστη!  τι άλλο θα προτιμούσατε για να δροσιστείτε εκτός από ένα παγωτάκι; και μάλιστα αυτό το παγωτάκι να είναι χωρίς αυγά και χωρίς παγωτομηχανή! 

Επιπλέον αυτό το παγωτό, κατά την γνώμη μου, είναι το απόλυτα κρεμώδες και βαθιά σοκολατένιο παγωτό που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ! Το αυγό που βοηθά να πήξει το μείγμα αντικαθίσταται από το κορν φλάουρ με αποτέλεσμα ένα πιο light παγωτό. Το μέλι από την άλλη βοηθά να παραμείνει μαλακό χωρίς ανεπιθύμητους κρυστάλλους και το αλκοόλ επίσης βοηθά σε αυτό. 

Είναι τόσο απλό και εύκολο να φτιαχτεί, που αναρωτιέσαι αν αξίζει να αγοράσεις έτοιμο. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η απολαυστική συνταγή θα σας κακομάθει και δεν θα θέλετε να δοκιμάσετε άλλο παγωτό σοκολάτας.

Η γεύση του τώρα είναι διπλά σοκολατένια λόγω κακάου και σοκολάτας. Στην ουσία πρόκειται για μια υπέρ νόστιμη γκανάς η οποία μετατρέπεται σε παγωτό αφήνοντας στο στόμα την υπέροχη γεύση της. 

Δεν ξέρω αν σας έπεισα, αλλά νομίζω πως ναι και όλοι είστε υπ'ατμόν για να δοκιμάσετε αυτή την απολαυστική συνταγή! 

Σπιτικό Παγωτό Σοκολάτα /Homemade Chocolate Ice Cream 




Υλικά

45 γρ. κακάο

1/4 κουταλάκι αλάτι 

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ(10 γρ) 

1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (250ml)

1 κούπα γάλα πλήρες (250 ml)

2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας

1/4 της κούπας (60ml) κονιάκ

250 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα 55%κακάο

300 γρ ζαχαρούχο γάλα

100 γρ μέλι 




Προετοιμασία

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κακάο, το κορν φλάουρ, το  αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Βάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν το μείγμα αρχίζει να κοχλάζει το αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό και προσθέτουμε το κονιάκ και την βανίλια. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.



Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, περιμένουμε 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 4 ώρες τουλάχιστον ή όλη την νύχτα.

Όταν το μείγμα έχει κρυώσει εντελώς το κτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν απαλή σαντιγί. 

Αν θέλουμε σε αυτή την φάση προσθέτουμε ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένα γλυκά κουταλιού ή σταγόνες σοκολάτας. 

Αποθηκεύουμε το μπολ στην κατάψυξη για 8 ώρες ή όλο το βράδυ και κατόπιν σερβίρουμε!
Καλή απόλαυση!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου