Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Λαζάνια με Κόκκινες Πιπεριές / Red Pepper Lasagna


Το φαγητό μας σήμερα δεν έχει καθόλου ντομάτα, καθόλου κρέας!
Αυτή η υπέροχη και απολύτως νόστιμη (πιστέψτε με!!) σάλτσα που βλέπετε είναι μόνο με ψητές κόκκινες πιπεριές.
Είναι τόσο γευστική που ελάχιστα διαφέρει, και μόνο προς το καλύτερο, από μία σάλτσα ντομάτας.
Επέλεξα να μην βάλω κρέας, αλλά δεν είναι καθόλου αναγκαστικό για σας, μπορείτε κάλλιστα να προσθέσετε ότι κρεατικό θέλετε (κιμά, κοτόπουλο, διάφορα αλλαντικά κτλ).
Αυτό που με ενθουσίασε, γι' αυτό θα επιμείνω, είναι αυτή η καταπληκτική σάλτσα, η οποία φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και διάφορες παρασκευές.
Π.χ στα μακαρόνια μας, στα ψητά λαχανικά μας, στις σούπες μας, στα όσπρια μας, πράγμα το οποίο σκέφτομαι να δοκιμάσω σύντομα, φανταστείτε μια φασολάδα κατακόκκινη χωρίς ντομάτα! 
'Ένα άλλο πιάτο που σκέφτομαι με αυτή την σάλτσα, είναι μια νόστιμη παέλια!
 

Πάντα στο ντουλάπι μου υπάρχει ένα βάζο κόκκινες ψητές πιπεριές και έτσι από κει και πέρα είναι πολύ εύκολο να φτιάξω την σάλτσα, αφού έχω έτοιμη την πρώτη ύλη.
Φυσικά εάν έχουμε τις δικές μας φρέσκιες πιπεριές, μπορούμε να τις έχουμε ήδη ψήσει στο φούρνο από την προηγούμενη μέρα και να έχουμε ακόμη ετοιμάσει την σάλτσα μας.

Λαζάνια με Κόκκινες Πιπεριές / Red Pepper Lasagna 

Κι αφού θα έχουμε την σάλτσα, εύκολα και γρήγορα θα ετοιμάσουμε το φαγητό για να μπει στο φούρνο, καθώς ούτε τα λαζάνια θέλουν βράσιμο και θα μαγειρευτούν μέσα στα υγρά της σάλτσας. Θα φροντίσουμε βέβαια να καλύψουμε καλά με αλουμινόχαρτο το ταψί κι αυτό θα κάνει την δουλειά του! Σε λίγη ώρα θα έχουμε τα πιο νόστιμα λαζάνια στο τραπέζι μας. 



 Υλικά

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ή 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 

1/2 κουταλάκι αλάτι

1 1/2 κούπες κόκκινες ψητές πιπεριές (από βάζο) ξεπλυμένες, στραγγισμένες, χοντροκομμένες

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

2 κούπες ζωμό λαχανικών (ακόμη και έτοιμο)

1/2 κούπα γάλα

πιπέρι φρεσκοτριμμένο  


Για τα λαζάνια

28 φύλλα λαζάνια

400 γρ. τυρί κρέμα

250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

2/3 της κούπας παρμεζάνα τριμμένη 

2 κούπες κόκκινες πιπεριές ψητές ψιλοκομμένες (από βάζο)



Δημιουργία

Φτιάχνουμε την σάλτσα:

Ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 1/2 κουταλάκι αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συχνά μέχρι να σοταριστεί.

Ρίχνουμε το αλεύρι και αφήνουμε να καβουρδιστεί ελαφρώς ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το καγιέν, την ρίγανη, τον βασιλικό, το θυμάρι, τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μισοσκεπασμένα για 20 λεπτά περίπου.

Αφαιρούμε από την φωτιά και με ένα ράβδο μπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.

Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ζεσταίνουμε την σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία.

 Προσθέτουμε το γάλα, το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να πυκνωθεί η σάλτσα.


Συναρμολογούμε τα λαζάνια:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει.

Λαδώνουμε ένα ταψί 25Χ35 και απλώνουμε μισή κούπα από την σάλτσα πιπεριάς.

Στρώνουμε 9 φύλλα λαζάνια και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού, απλώνουμε το 1/4 από το τυρί κρέμα, το 1/4 από την μοτσαρέλα στην επιφάνεια των ζυμαρικών και 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και συνεχίζουμε με το 1/4 από κόκκινες πιπεριές και μισή κούπα σάλτσα πιπεριάς.



Ακολουθούμε τα ίδια βήματα στρώνοντας άλλες τρεις στρώσεις λαζάνια και στην τελευταία στρώση από λαζάνια απλά καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.


Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κ για 50 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί σκεπασμένο εκτός φούρνου για 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.

 




2 σχόλια:

  1. Πω πω, τι ωραίο φαγητό! Σιγουρα θα είναι νοστιμότατο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαρία μου!! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο, αυτή η σάλτσα πιπεριάς είναι εκπληκτική!!

      Διαγραφή