Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Κοτόπουλο με Κάρυ και Γιαούρτι

Αυτές τις μέρες η θερμοκρασία έχει φτάσει στα ύψη, το καλοκαίρι άργησε να κάνει την εμφάνισή του, αλλά τελικά υπερέβαλλε εαυτόν.
Μέλημά μας βέβαια αυτές τις καυτές μέρες, είναι να μειώσουμε τις πηγές θερμότητας μέσα στο σπίτι.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της λογικής μαγειρεύουμε φαγητά που θέλουν λίγο χρόνο να γίνουν και παράλληλα είναι πολύ δελεαστικά και νόστιμα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το κοτοπουλάκι είναι για πάντα αγαπημένο και το γιαουρτάκι που το περιβάλλει δροσερό και γευστικό!
Τι άλλο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε;
Φυσικά κάτι να το συνοδεύσουμε, λίγο αρωματικό ρύζι, κάποιο κοντό ζυμαρικό ή ακόμη ακόμη λίγες πατατούλες, που αρέσουν σε όλους και κάνουν καλή παρέα με όλα.
Κι εμείς βέβαια προτείνω, μέσα στο δυναμικό καλοκαιράκι, να κάνουμε παρέα με δροσερές θάλασσες, μαγικά μέρη και νησιά, με όμορφες καλοκαιρινές παρέες και κυρίως με όμορφα συναισθήματα!!


Υλικά
Στήθος από ένα κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
1 κούπα τσαγιού ζωμό λαχανικών ή νερό
1 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δημιουργία
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές ανακατεύοντας.

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το κάρυ και στην συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί περίπου 10 λεπτά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι. 

5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το φαγητό σου Μαρία μου! Από τα πιο αγαπημένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κάρυ ταιριάζει φανταστικά στο κοτόπουλο και αναδεικνύει όμορφα τη γεύση του!
    Πολύ μου αρέσει που έχεις χρησιμοποιήσει γιαούρτι για τη σάλτσα, κάνοντας έτσι το πιάτο πιο ελαφρύ και υγιεινό!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κάρυ παει πολύ με το κοτόπουλο και τωρα τελευταια το κανω πολυ συχνά γιατι μας αρέσει. Αλλα και γιατί γίνεται γρήγορα.
    Το γιαουρτι κάνει το φαγητό πιο ελαφρύ τωρα το καλοραίρι.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιος και απολυτα ταιριαστος συνδυασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός κάρυ και γιαούρτι! Τέλειο φαγάκι! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή