Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Η βασίλισσα της τάρτας η Κις Λορέν, είναι σίγουρα η πιο γνωστή σε όλους μας.
Μετά από πολύ καιρό ήρθε ξανά στην κουζίνα μου.......Quiche Lorraine αλμυρή τάρτα, είναι πάντα μια απόλαυση και αυτή την φορά περιέχει αντί για μπέικον, ζαμπόν κοτόπουλο.
Είναι παραδοσιακή συνταγή της περιοχής της Λωρραίνης, αλλά είναι επίσης διαδεδομένη σε όλη την Γαλλία.
Η συνταγή που παρουσιάζω εδώ είναι από αυτές που προτιμώ, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι το πραγματικό παραδοσιακό κις Λορέν δεν περιέχει τυρί.
Σερβίρεται κυρίως ζεστή και συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα.
Όλες τις τάρτες, πίτες για μας, τις αγαπώ πολύ, θα μπορούσα να τρώω όλη την μέρα χωρίς να με νοιάζει για άλλο φαγητό και είναι βέβαια όλες οι πίτες ένα πλήρες γεύμα.
Εκτός από αυτό, είναι εύκολες στην μεταφορά, για να καλύψουν με αυτό τον τρόπο ανάγκες ενός καλού γεύματος εκτός σπιτιού.
Προσωπικά είμαι πολύ άπληστη με τέτοια εδέσματα, αλλά πολλά είπα και αργούμε.....3..2..1..QUICHE....Z...

Κις Λορέν (Quiche Lorraine) 

Υλικά
Για την ζύμη μπριζέ:
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
1/2 κουταλάκι αλάτι
50-60 γρ. νερό

Για την γέμιση
200 γρ. ζαμπόν κοτόπουλο
140 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
20 γρ. βούτυρο
3 αυγά
250 γρ. γάλα
4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι

Δημιουργία
Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
Βγάζουμε την ζύμη και σχηματίζουμε με τα χέρια μας μια μπάλα.
Βουτυρώνουμε μια πυρίμαχη ταρτιέρα 28-30 εκατοστών και τοποθετούμε στο κέντρο της την ζύμη.
Πατάμε με την παλάμη μας την ζύμη και αρχίζουμε να την απλώνουμε σε όλο το ταψί και στα τοιχώματα.

Τρυπάμε την ζύμη με ένα πηρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε το ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια πάνω στην ζύμη.

Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο, το γάλα, το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω από την τάρτα με το ζαμπόν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η τάρτα μας.


4 σχόλια:

  1. Η καλύτερη! να είχα ένα κομματάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα δεν θα μου έφτανε ένα κομμάτι!! :)

      Διαγραφή
  2. Τι ωραία!! Μπορώ να τη φάω μόνη μου.
    Τόσο μου αρέσει.

    Ωραίο και το τυρι κρέμα που έβαλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ μόνη μου θα ήθελα να την φάω Μάριον!!

      Διαγραφή