Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Κουλουράκια βανίλιας


Αγαπημένοι μου φίλοι,
ζητάω την κατανόησή σας! 
Ξέρω ότι έχω χαθεί τελευταία, αλλά από την μια το σχολείο και οι εξετάσεις, από την άλλη η έναρξη αγροτικών εργασιών στο κτήμα με την δική μου Αρώνια, δεν περισσεύει καθόλου χρόνος.
Φέτος έριξε τόσες πολλές βροχές, που ήρθαν και φούντωσαν στο χωράφι τα διάφορα ζιζανιοχόρτα και έφτασαν στον ουρανό!
Όμως πως να καθαρίσεις ένα τόσο μεγάλο χωράφι, όταν τα φρούτα σου θέλεις να είναι βιολογικά; Ιδού η απορία, που δεν σου αφήνει και πολλές επιλογές!!

Συγκεκριμένα δύο τρόποι υπάρχουν, μηχανικά και χειρωνακτικά συγχρόνως, αυτούς τους τρόπους ακολούθησα, με πολύ βοήθεια (να το πούμε αυτό) και καθάρισα προς το παρόν, γιατί έχουμε και πολύ μέλλον!
Παρόλα αυτά, εκεί κάπου ανάμεσα στην δίνη των αγροτικών εργασιών και άλλων υποχρεώσεων, ζύμωσα και έψησα αυτά τα νόστιμα κουλουράκια και σας τα παρουσιάζω με πολύ αγάπη.
Κουλουράκια βανίλιας

Υλικά
900-950 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
60 γρ. γάλα
20 γρ. μπέικιν (1 φακελάκι)
4 αυγά
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες

Δημιουργία
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το κτύπημα.
Ρίχνουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν και την βανίλια και ζυμώνουμε με τον γάντζο, να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείφουμε με αυγό αραιωμένο σε λίγο νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Για κουλούρια σοκολάτας μπορούμε να αντικαταστήσουμε 4 κουταλιές αλεύρι με 4 κουταλιές κακάο.
Την επόμενη φορά θα γίνουν σοκολατένια για τα καλοκαιρινά μας καφεδάκια!
Καλή επιτυχία!