Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Τηγανίτες μόνο με νιφάδες βρώμης και σάλτσα φράουλα


Φίλοι μου, το καλοκαίρι ήρθε, παρόλο που ελάχιστα το έχουμε καταλάβει, γιατί ο καιρός είναι πολύ άστατος και μας χαλάει τα σχέδια, για μπάνιο, για βόλτες και ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες!
Όπως και να'χει όμως το καλοκαίρι είναι εδώ κι εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.
Κόβουμε λοιπόν τα πολλά λιπαρά, τα γλυκά, τα παγωτά, τα ποτά και μπαίνουμε σε δίαιτα με καθημερινή γυμναστική επιπλέον!
Εντάξει τώρα!! Μέχρι εκεί που αντέξουμε, γιατί δεν βλέπω να αντέχω προσωπικά για πολύ!! :) 
Την προσπάθεια όμως λέω να την κάνω κι έτσι μέσα σε αυτό το πνεύμα μαγείρεψα τις τηγανίτες βρώμης με σκοπό να παρασύρω κι εσάς να ακολουθήσετε.
Όσοι πιστοί και υπομονετικοί προσέλθετε και δεν θα χάσετε, παρά μόνον κιλά!!

Τηγανίτες μόνο με νιφάδες βρώμης και σάλτσα φράουλα
Ιδέα από Haylie Pomroy
Υλικά
1.1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας στέβια, ίσης δύναμης με την ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κούπα γάλα αμυγδάλου ή άπαχο γάλα
1 βανίλια
Σάλτσα φράουλα
1 κούπα κατεψυγμένες φράουλες ή φρέσκες αν είναι η εποχή τους
2 κουταλιές της σούπας στέβια(ισοδύναμη με την ζάχαρη)
χυμός 1/2 λεμονιού
1 βανίλια

Δημιουργία
Φτιάχνουμε πρώτα την σάλτσα φράουλας.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες με όλα τα υλικά και βράζουμε περίπου για 7-10 λεπτά μέχρι οι φράουλες να καλυφθούν με μια κόκκινη, λαμπερή και πηχτή σάλτσα.

Φτιάχνουμε τώρα τον χυλό για τις τηγανίτες.
Βάζουμε την βρώμη σε ένα μπλέντερ και την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αλεύρι.
Αδειάζουμε το αλεύρι βρώμης σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και την στέβια.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό και την βανίλια.
Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 5 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια σταγόνα ελαιόλαδο.
Όταν ζεσταθεί καλά χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και πιο χαμηλά.
Ρίχνουμε κάθε φορά 1/4 της κούπας από τον χυλό και τον απλώνουμε με την πλάτη ενός κουταλιού να σχηματιστεί μια σχετικά λεπτή τηγανίτα.
Αφήνουμε την τηγανίτα σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί στην κάτω πλευρά και στην πάνω πλευρά να σχηματίσει φυσαλίδες και να στερεοποιηθεί.

Όταν γίνει αυτό κι επειδή το μείγμα μας είναι ευαίσθητο (λόγω της βρώμης), σηκώνουμε με προσοχή με μια ξύλινη σπάτουλα την τηγανίτα και την γυρίζουμε να ροδίσει ελαφρά κι από την άλλη πλευρά.
Κάθε φορά ρίχνουμε μια σταγόνα ελαιόλαδο σε κάθε πλευρά για να ψηθεί η τηγανίτα.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να ψήσουμε όλες τις τηγανίτες.
Σερβίρουμε την τηγανίτα και γαρνίρουμε με τις φράουλες και την σάλτσα τους.

5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες και από μόνες τους! Με σάλτσα φράουλας...υπέροχες!
    Καλή εβδομάδα Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υγιεινές πάνω απ'όλα Μαρία!! Επίσης καλή βδομάδα!!

      Διαγραφή
  2. Eνταξει Μαρία όσο αντέξουμε... μην κάνουμε και υπερβολές ;)
    Μας πιάνει λίγο πριν αρχίσουμε τα μπάνια η υγιεινή διατροφή... οσο μπορούμε καλό είναι.
    Πάντως αυτές οι τηγανίτες φαίνονται πολύ ωραίες. Μια χαρά ειναι και η βρώμη.
    Η σάλτσα φράουλας τις κάνει πιο νόστιμες.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία πρόταση Μαρί.
    Καθώς ψάχνω τρόπους να κόψω μερικές παραπανίσιες κρεπάλες :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφες οι τηγανίτες σου, Μαρία μου, ιδίως με αυτή την υπέροχη σάλτσα φράουλας!!! Μου αρέσει πολύ η ιδέα της αλεσμένης βρώμης αντί για αλεύρι! Καλή σου μέρα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή