Ο Απρίλιος είναι μήνας γενεθλίων για το αγαπημένο μου blog.
Κλείνοντας πέντε χρόνια εδώ, λέω να το γιορτάσω κερνώντας σας ένα ελαφρύ και νόστιμο επιδόρπιο.
Όλα αυτά τα χρόνια τα οποία κύλησαν πραγματικά σαν νεράκι που δεν ξαναγυρίζει πίσω, άφησαν σίγουρα την δημιουργική και γευστική τους σφραγίδα ανεξίτηλη στο χρόνο.
Όλος αυτός ο δημιουργικός, γευστικός κόσμος, έχει γίνει πλέον κομμάτι από την ζωή μου, είναι νομίζω το αγχολυτικό μου και δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς να συμμετέχω σ'αυτόν, ακόμη κι αν μερικές φορές δυσκολεύομαι να τον παρακολουθήσω λόγω υποχρεώσεων.
Συνοδοιπόροι στην πορεία αυτή αγαπημένοι φίλοι και φίλες, οι οποίοι μου χάρισαν την πολύτιμη υποστήριξή τους, την χαρούμενη παρέα τους, την ευγενική συμβουλή τους, τα καλοπροαίρετα λόγια τους, την διαρκή θύμησή τους και τελικά την αμέριστη βοήθειά τους.
Όλους εσάς τους φίλους και γευστικούς συνοδοιπόρους, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να σας εκφράσω την πεποίθησή μου, ότι θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μαζί μέσα σε αυτόν τον μικρό, αλλά απέραντα γευστικό κόσμο των food blogs.
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς!!
Κρέμα μπισκότου σοκολάτας με ελαφριά μους γιαουρτιού
Υλικά 500 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
130 γρ. μπισκότα(χρησιμοποίησα δημητριακών με σοκολάτα)
75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
Για την μους γιαουρτιού
2 ασπράδια αυγών
50 γρ.ζάχαρη άχνη
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
Δημιουργία
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα στο μπολ του thermomix και ρυθμίζουμε 6 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
Στην συνέχεια ρυθμίζουμε 10 λεπτά, 90 βαθμούς, ταχύτητα 3.
Για να το φτιάξουμε χωρίς την βοήθεια του thermomix, κρατάμε 1/4 της κούπας από το γάλα και ανακατεύουμε μέσα το κορνφλάουρ. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα από το μούλτι σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα κορνφλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Μοιράζουμε το μείγμα της κρέμας σε 5-6 γυάλινα μπολ (αφήνοντας χώρο για την μους) και τα αφήνουμε να κρυώσουν, στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο.
Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη σιγά σιγά από το καπάκι.
Όταν τελειώσει ο χρόνος κατεβάζουμε από τα τοιχώματα την μαρέγκα, ρυθμίζουμε την αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι και ρίχνουμε σιγά σιγά το γιαούρτι.
Σταματάμε το thermomix όταν ενσωματωθεί το γιαούρτι.
Για να φτιάξουμε την μους χωρίς το thermomix, θα βάλουμε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό(μπεν μαρί). Εκεί κτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ χειρός και όταν αρχίσουν να γίνονται μαρέγκα προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή μαρέγκα.
Κατεβάζουμε από το μπεν μαρι και ρίχνουμε λίγο λίγο το γιαούρτι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθεί.
Μοιράζουμε την μους γιαουρτιού πάνω από την κρέμα στα μπολ και γαρνίρουμε με λίγη κανέλα αν θέλουμε.
Καλή απόλαυση!!