Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Γεμιστά με ρύζι και σπετσοφάϊ

Ένα κατ'εξοχήν καλοκαιρινό φαγητό, τα γεμιστά, σας έχω σήμερα και διάλεξα να κάνω την γέμιση με ένα άλλο καλοκαιρινό φαγητό, το σπετσοφάϊ.
Τα υλικά τους είναι καλοκαιρινά. Αν και σήμερα τα βρίσκουμε όλο το χρόνο, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι κάθε πράμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο, όπως λέει και ο σοφός λαός!
Η αλήθεια είναι, ότι δεν έχω επιχειρήσει ποτέ να φτιάξω γεμιστά τον χειμώνα.
Βέβαια, δεν λέω πως αν χρειαστεί, ότι δεν θα το κάνω! Μπορεί να υπάρξει κάποια φορά η εξαίρεση στον κανόνα!
Πως σκέφτηκα όμως να κάνω την συγκεκριμένη γέμιση;
Πολύ απλό, είχα στο ψυγείο μου ένα μεγάλο λουκάνικο, τρεις μεγάλες πιπεριές και μερικές ντομάτες.
Δεν χρειαζόταν και πολύ σκέψη, συμπλήρωσα με μερικές πιπεριές και ντομάτες ακόμη και έφτιαξα τα πιο νόστιμα γεμιστά για πάντα.
Θα ήθελα το λουκάνικο να φαίνεται περισσότερο στην γέμιση, αλλά ήταν πολύ φρέσκο και κόβοντάς το έγινε κιμάς (δεν το έκανα επίτηδες δηλαδή).
Σκέφτομαι την επόμενη φορά να πάρω ένα πιο σιτεμένο λουκάνικο, ώστε να σταθεί όπως θέλω εγώ στο φαγητό. 
Όπως και να'χει, δεν ξέρω αν στην εμφάνιση τα κατάφερα, στην γεύση όμως.....δεν παίζεται σας λέω!!
Δοκιμάστε το επειγόντως!!!
Υ.Γ.Αααααα!! ξέχασα!! Πριν το φτιάξω σκεφτόμουν να ανακατέψω στην γέμιση και λίγη φέτα, στο τέλος όμως το ξέχασα!
Εσείς αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη φετούλα!

Γεμιστά με ρύζι και σπετσοφάϊ


Υλικά
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο (κρεοπωλείου)
2 πιπεριές μεγάλες πράσινες κομμένες σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα κρασί κόκκινο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι τριμμένο ξερό βασιλικό (προαιρετικά)
1/2 κούπα του τσαγιού λάδι
2 κουταλάκια ζάχαρη
5-6 ώριμες ντομάτες για γεμιστά

5 μεγάλες πιπεριές
10-12 κουταλιές της σούπας ρύζι
4 μέτριες πατάτες    
150 γρ. τυρί φέτα χοντροκομμένη(προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι

Δημιουργία
Κόβουμε καπάκι στις ντομάτες, αδειάζουμε το εσωτερικό τους και πολτοποιούμε την ψίχα τους.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και αφού κόψουμε καπάκι τις αδειάζουμε από τα σπόρια τους.
Τοποθετούμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε ένα ταψί.
Αλατίζουμε το εσωτερικό τους και στις ντομάτες πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πιπεριές συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες, το προσθέτουμε στο τηγάνι και το σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον πολτό από τις ντομάτες, λίγη ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι με μέτρο, γιατί έχουν και τα λουκάνικα.
Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά και να μειωθούν τα υγρά.
Κατεβάζουμε την γέμιση από την φωτιά.
Αν χρησιμοποιήσουμε φέτα την προσθέτουμε τώρα στην γέμιση.
Στην συνέχεια γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, που έχουμε βάλει στο ταψί.

Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί ενδιάμεσα από τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Περιχύνουμε το φαγητό με λίγο λάδι, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και τοποθετούμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να ψηθούν οι πατάτες.

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Τούρτα μους σοκολάτα με καραμελωμένες φράουλες

Χριστός Ανέστη, χρόνια σας πολλά φίλοι μου!!
Ξέρω ότι δεν κράτησα την υπόσχεσή μου να τα πούμε σύντομα, αλλά πρωτίστως με πρόδωσε το ίντερνετ, στο οποίο δεν είχα πρόσβαση και στην συνέχεια πήρα τους δρόμους, κάνοντας ένα οδοιπορικό στις χαμένες πατρίδες, στην Ανατολική Ρωμυλία.
Επιστρέφω όμως για να σας γλυκάνω με αυτή την εύκολη και νόστιμη τούρτα.
Είναι το πασχαλινό γλυκό μας, το οποίο έφτιαξα απρογραμμάτιστα σχεδόν, αλλά όλοι το τίμησαν και το ευχαριστήθηκαν.
Να είμαστε όλοι καλά λοιπόν και του χρόνου!!
Τούρτα μους σοκολάτα με καραμελωμένες φράουλες

Υλικά
Για το παντεσπάνι
125 γρ. αλεύρι φαρινάπ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ.ζάχαρη
2 αυγά
χυμός 1/2 λεμονιού
1 βανίλια άρωμα
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
λίγες σταγόνες λεμονιού
(Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά)

Για την μους σοκολάτα
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή φυτική κρέμα γάλακτος
400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Για τις καραμελωμένες φράουλες
100 γρ.ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι (30 γρ)
30 γρ. βούτυρο
10-12 φράουλες, πλυμένες κομμένες στην μέση


Δημιουργία
Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι.
Κτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ρίχνουμε στο μείγμα τον χυμό και την βανίλια.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστών με αποσπώμενο πυθμένα, τον οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε, όταν ροδίσει καρφώνουμε ένα καθαρό μαχαίρι στο κέικ, αν έχει ψηθεί το μαχαίρι βγαίνει καθαρό.
Αφού βγάλουμε το παντεσπάνι το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την μους σοκολάτα.
Σε ένα γυάλινο μπόλ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κτυπάμε με ένα μίξερ να πήξει ελαφρά, αλλά να μην στέκεται όπως η σαντιγύ.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ρίχνουμε όπως είναι ζεστή στο μπολ με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι παχύρρευστο.
Αν τυχόν το μείγμα σφίξει, μπορούμε να το σώσουμε βάζοντάς το λίγο στο μπεν μαρί για να λιώσει ελαφρά η κουβερτούρα.
Για να συναρμολογήσουμε την τούρτα:
Παίρνουμε το παντεσπάνι και αν χρειάζεται το ομαλοποιούμαι, δηλαδή αν έχει φουσκώσει ακανόνιστα με ένα μαχαίρι κόβουμε αυτό που περισσεύει, ώστε η επιφάνειά του να είναι επίπεδη.
Τοποθετούμε το παντεσπάνι μέσα στο ταψί που το ψήσαμε και το σιροπιάζουμε με όσο σιρόπι χρειάζεται.
Πάνω από το παντεσπάνι αδειάζουμε την μους σοκολάτας και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα.
Αυτό που έχουμε να κάνουμε ακόμη είναι να καραμελώσουμε τις φράουλες για να διακοσμήσουμε την τούρτα μας.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τις φράουλες, την άχνη και το μέλι και τα ανακατεύουμε.
 Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε να λιώσει.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά για 2 λεπτά, να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε ελαφρά την φωτιά και βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο τις φράουλες, για να μην μαλακώσουν και χάσουν το σχήμα τους.

Συνεχίζουμε να βράζουμε για 1 λεπτό ακόμη το σιρόπι που απέμεινε στο τηγάνι μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αδειάζουμε το σιρόπι στο πιάτο με τις φράουλες και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Γαρνίρουμε την τούρτα μας τοποθετώντας πρώτα τις φράουλες στην θέση που θέλουμε και ραντίζουμε με όσο σιρόπι επιθυμούμε.
Το σιρόπι που θα μείνει μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να γαρνίρουμε άλλα γλυκά, π.χ παγωτό, γιαούρτι, κέικ και άλλα.
Καλή επιτυχία!



Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Farfalle Tricolore σε σάλτσα καλαμαριού με ούζο και σπανάκι


Ένα από τα φαγητά της νηστείας φέτος ήταν κι αυτά τα νόστιμα ζυμαρικά.
Ήθελα να σας το παρουσιάσω πιο νωρίς, αλλά βλέπετε πολλές δουλειές και διαφορετικά μέτωπα προκύπτουν συνεχώς.
Ειδικά αυτές τις μέρες είναι αυτό που λέμε "νοικοκυρές εν δράσει"!!
Συγχρόνως η επίσκεψή μου στο χωριό, στην αρχή της Μ. Εβδομάδας, δυσκόλεψε τα πράγματα από άποψη χρόνου.
Εκεί δεν έχω την ευχέρεια του διαδικτύου κι έτσι κάποια πράγματα έμειναν πίσω.
Έχω αποφασίσει όμως, αυτή η ανάρτηση να μην είναι η τελευταία πριν το Πάσχα, θα τα πούμε σύντομα!

Farfalle Tricolore σε σάλτσα καλαμαριού με ούζο και σπανάκι

Υλικά 
500 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες τριών χρωμάτων
500 γρ. καλαμαράκια ροδέλες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
300 γρ σπανάκι αχνισμένο κομμένο σε κομμάτια
1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
2 κουταλάκια του γλυκού ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι ζάχαρη
Λάδι για το σοτάρισμα
αλάτι-πιπέρι

Δημιουργία
Πλένουμε και κόβουμε τις ροδέλες καλαμαριού σε μικρότερα κομμάτια, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιει τα υγρά του.
Προσθέτουμε τα καλαμάρια, τα σοτάρουμε και σβήνουμε με το ούζο.

Μόλις εξατμιστεί το ούζο προσθέτουμε τον πελτέ μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 2-3 κούπες ζεστό νερό και όταν έρθει σε βρασμό προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να γίνουν τα ζυμαρικά, αν χρειαστεί 
προσθέτουμε ζεστό νερό.

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα


Συνήθως φτιάχνω κάθε χρόνο νηστίσιμα κουλουράκια, αλλά ανακάλυψα, απαράδεκτο!! ότι ανάρτηση εδώ δεν έχω βάλει!!
Νηστεία χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται, εκεί που σε πιάνει μια λιγούρα, έχεις κάτι να βάλεις στο στόμα σου, να πιεις με τον καφέ σου ή με το γάλα σου το πρωί κι έτσι δεν καταλαβαίνεις ότι νηστεύεις, νόστιμη νηστεία με τόσο νόστιμα κουλουράκια!!
Με το καλό λοιπόν η νηστεία μας, συνοδεία με τα κουλουράκια μας!!
Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα


Υλικά (65 κομμάτια)
1250 γρ. αλεύρι μαλακό 
1 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Δημιουργία
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το λάδι με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και την σόδα. 
Στην συνέχεια το κονιάκ και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.
Την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη, ελάχιστα μεγαλύτερη από το μέγεθος ενός καρυδιού και πλάθουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε, πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια.

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από το ταψί.



Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

"Tahini Sour Chicken Wrapper" Το δικό μου πιάτο στο μενού "Living Well" των T.G.I.Friday's


Σήμερα έχω την απίστευτη χαρά και ικανοποίηση να σας ανακοινώσω, ότι ένα από τα πιάτα μου, που προκρίθηκαν στον τελικό του διαγωνισμού "Living Well", που διοργάνωσαν τα T.G.I Friday's σε συνεργασία με τα Greek food Blogs, είναι πλέον στο μενού και μπορείτε να το δοκιμάσετε.
Αυτό το πιάτο δημιουργήθηκε, με πολύ αγάπη, για να καλύψει τις γευστικές προτιμήσεις του γιου μου, έχοντας πάντα στο μυαλό την φιλοσοφία Living Well των T.G.I. Friday's.
Το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, βουτηγμένο και μαριναρισμένο με tahini sour dressing, τυλιγμένο σε πίτα αλευριού ολικής άλεσης και ενισχυμένο με το μοναδικό cottage cheese dip, πιστεύω ότι δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους και ευελπιστώ επιπλέον να καταχωρηθεί στους γευστικούς σελιδοδείκτες σας με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Η ακριβής περιγραφή στο μενού έχει ως εξής:
TAHINI SOUR CHICKEN WRAPPER
Κοτόπουλο σχάρας ελευθέρας βοσκής μαριναρισμένο σε Tahini Sour Dressing σε πίτα αλευριού ολικής άλεσης.
Ενισχύεται από το μοναδικό cottage cheese dip. Σερβίρεται με ανάμικτη πράσινη σαλάτα με σπιτικό Italian dressing.
Δημιουργία του blog mariplateau.blogspot.gr. πιάτο που προκρίθηκε στον τελικό του "Friday's Food Contest-Living Well"

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την υπεύθυνη, δημιουργική, ομάδα των T.G.I.Friday's, για την αξία που έδωσαν στην προσπάθειά μου, την εκτίμηση και εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου. 
Θέλω να τους εκφράσω τα ειλικρινή μου  συγχαρητήρια, για την παρουσίαση του πιάτου μου με τον πιο βέλτιστο τρόπο, αποδίδοντας ένα εξαίρετο αποτέλεσμα.



Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Αυγά Βενέδικτου!

Η ιστορία λέει ότι περί τα 1893, σε ένα ξενοδοχείο, μια κυρία που ονομαζόταν Le Grand Benedict, μαζί με τον σύζυγό της, κουρασμένοι από τα συνηθισμένα εδέσματα, σκέφτηκαν και δημιούργησαν αυτό το πιάτο με την βοήθεια του μάγειρα.
Φτιάχνοντας αυγά Βενέδικτου πρέπει να είμαστε κάπως οργανωμένοι.
Απαιτείται να έχουμε ζεστό τραγανό μπέικον (αν κι εγώ χρησιμοποίησα ζαμπόν), αυγά ποσέ, φρυγανισμένο και βουτυρωμένο ψωμάκι (ιδανικά αγγλικά ψωμάκια muffins) και κυρίως κρεμώδη σάλτσα Hollandaise.
Όλα αυτά πρέπει να τα έχουμε έτοιμα ζεστά περίπου την ίδια ώρα!
Είναι λοιπόν λίγο δύσκολο να απολαύσουμε καθημερινά αυτό το πεντανόστιμο ιδιαίτερο πιάτο.
Σε κάποιες όμως ιδιαίτερες περιπτώσεις επιβάλλεται να το συμπεριλάβουμε στο πρωινό μας, αλλά και γιατί όχι και στο βραδινό μας;
Είναι απλό να ψήσουμε λίγο μπέικον, να μάθουμε να φτιάχνουμε αυγά ποσέ και να φρυγανίσουμε, είτε ψωμάκια μπέργκερ, είτε ακόμη και ψωμί του τόστ, αν δυσκολευόμαστε με τα αγγλικά muffins.
Όσο για την σάλτσα Hollandaise είναι πραγματικά αρκετά εύκολη, αρκεί να έχουμε ένα μπλέντερ.
Φροντίστε σε μια ιδιαίτερη περίπτωση, σε μια καλή ευκαιρία, να σερβίρετε Eggs Benedict και είναι σίγουρο ότι όλοι θα μας βγάλουν το καπέλο! Εγώ θα προσκυνούσα κιόλας!!


Eggs Benendict

Υλικά
4 λωρίδες μπέικον ή ζαμπόν
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
2 κουταλιές λευκό ξύδι
2 Αγγλικά muffins ή 2 ψωμάκια μπέργκερ ή 4 φέτες ψωμί του τοστ.
Λίγο βούτυρο

Σάλτσα Hollandaise
4 κρόκους αυγών
130 γρ.βούτυρο λιωμένο ζεστό
χυμό λεμονιού μισού λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι καγιέν
4 κουταλιές της σούπας νερό

Δημιουργία
Ξεκινάμε με την σάλτσα μας.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τους κρόκους, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό και κτυπάμε στην μεγάλη ταχύτητα για 20-30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Γυρίζουμε το μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο, συνεχίζοντας το κτύπημα.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και λεμόνι κι αν χρειαστεί προσθέτουμε ώστε να γίνει νόστιμο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και το τοποθετούμε σε μπεν μαρί (πάνω από νερό που σιγοβράζει).
Συνεχίζουμε να κτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Για να φτιάξουμε την σάλτσα στο thermomix:
Τοποθετούμε το φτερό στα μαχαίρια, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ και ρυθμίζουμε 4 λεπτά, στους 70 βαθμούς, ταχύτητα 3.
Διατηρούμε την σάλτσα ζεστή και προχωράμε στα επόμενα βήματα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τις λωρίδες μπέικον ή του ζαμπόν και τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αν χρησιμοποιήσουμε ζαμπόν προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο, αλλιώς το μπέικον θα βγάλει από μόνο του.
Βγάζουμε τις λωρίδες από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Στη συνέχεια γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τα 2/3 και το βάζουμε να βράσει, προσθέτουμε το ξύδι και χαμηλώνουμε την φωτιά ώστε να σιγοβράζει.
Σπάμε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το νερό που σιγοβράζει κυκλικά, ώστε να σχηματιστεί μια δύνη και ρίχνουμε το αυγό απαλά κρατώντας το μπολ χαμηλά, σχεδόν εφαπτόμενο με το νερό.
Αφήνουμε το αυγό να βράσει για 3-4 λεπτά, αναλόγως πόσο σφιχτό το θέλουμε και αφού γίνει το βγάζουμε χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα. Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα αυγά.
Μπορούμε να ρίξουμε τα αυγά μαζί, αλλά προσέχουμε να έχει σταθεροποιηθεί το πρώτο και μετά να ρίξουμε το επόμενο και φυσικά να θυμόμαστε ποιο έχουμε ρίξει πρώτο για να το αφαιρέσουμε πιο γρήγορα από το νερό.
Αφού ετοιμαστούν όλα φρυγανίζουμε τις φέτες του τοστ ή τα ψωμάκια, αφού τα κόψουμε στην μέση.
Αν θέλετε να φτιάξετε English Muffins μπορείτε να δείτε εδώ!
Αλείφουμε τα ψωμάκια με βούτυρο, στρώνουμε πάνω το μπέικον, βάζουμε ένα αυγό ποσέ πάνω από το μπέικον, στην συνέχεια ρίχνουμε λίγη σάλτσα Ολλαντέζ πάνω στο αυγό, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.