Ο μικρός Φλεβάρης ζητάει αγάπη!! από τα Παιχνίδια της Κουζίνας, κι εγώ δεν θα μπορούσα να αδιαφορήσω, γιατί ένας είναι ο άνδρας της ζωής μου..... ο γιος μου φυσικά!! τι περιμένατε!!.
Έτσι με πολύ αγάπη φτιάχνω για κείνον αυτά τα νόστιμα μπισκοτάκια, τα οποία αποδεκατίζει κάθε πρωί με το γάλα του.
Μην φανταστείτε βοηθάω κι εγώ!!
Πολλά πράγματα βέβαια φτιάχνω για τον γιο μου, αλλά ξεχώρισα αυτά τα μπισκοτάκια, γιατί σήμερα το πρωί κιόλας μου έλεγε πόσο πολύ του αρέσουν.
Στην καινούρια μου κουζίνα στο χωριό, που είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία, έφτιαξα την τελευταία φορά τα γαργαλιστικά αυτά μπισκοτάκια και ξετρελάθηκαν όλοι.
Αφιερώνω με πολύ αγάπη, αυτά τα γαλλικά μπισκότα, στον λατρεμένο μου γιο και του εύχομαι όλα τα πρωινά της ζωή του, να είναι τόσο γλυκά και απολαυστικά σαν αυτά τα λαχταριστά μπισκοτάκια.
Palets bretons
Υλικά
4 κρόκους αυγών
150 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κουταλάκι αλάτι
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Δημιουργία
Αφήνουμε το βούτυρο αρκετή ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να είναι πολύ μαλακό.
Το βάζουμε στο μπολ του μίξερ και το κτυπάμε μαζί με την ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το κτύπημα.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με τον γάντζο, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι για μαφιν ντυμένο με χαρτάκια (καραμελόχαρτα).
Σημείωση: {μπορούμε να βάλουμε την ζύμη 2 ώρες στο ψυγείο και κατόπιν να πλάσουμε τα μπισκότα.
Σε αυτή την περίπτωση γίνονται πιο τριφτά και τραγανά. Προσωπικά προτιμώ να τα ψήσω κατευθείαν.}
Κάνουμε επίπεδη την επιφάνειά τους με ένα κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να κρυώσουν και τα βγάζουμε από τα χαρτάκια.
Να σας πω πως γίνονται στο thermomix; Να σας πω!!
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ και ρυθμίζουμε 2 λεπτά ζύμωμα στην ταχύτητα στάχυ.
Συνεχίζουμε μοιράζοντας την ζύμη στη θήκη των μάφιν όπως παραπάνω.
Τα απολαμβάνουμε με τον καφέ μας, με το γάλα, αλλά και οποιαδήποτε ώρα χρειαζόμαστε μια γλυκιά ντελικάτη γεύση στο στόμα μας.