Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Κοτόπουλο στήθος με βαλσάμικο ξύδι και μέλι

                                                                             
Για 4 άτομα χρειαζόμαστε:
700 γρ.στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 κουτί μανιτάρια ολόκληρα
6 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
βούτυρο

Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μέσα σε μια κατσαρόλα να λιώσει και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες, εν συνεχεία το βαλσάμικο και το μέλι και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στις 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε μία δεμένη σάλτσα.
Για συμπλήρωμα μπορείτε να φτιάξετε ταλιατέλες ή να συνοδεύσετε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου